Assalamualaikum.... =)

Friday, 21 December 2012

Fitnah Kiamat dan Tanda Kecil Kiamat.! Wajib Baca.!

Ok..tak boleh tidur.. So nk ssmbung sikit pasal entry tdi... moga menjadi pendoman untuk diri gua dan korang okeh....

TARIKH 2012! Itu yg bnyak di perkatakan seperti semalam kan?masing-masing berminat sangat untuk mengetahhui kesahihannya..Pelbagai maklumat dijadikan ramalan dan adakah ianya hanya akan menjadi ramalan atau benar2 terjadi?Namun apabila berita memaparkan kepanasan matahari yg luar biasa di awal tahun ini ramai yg mmbuat tafsiran sendiri,Sah ramalannya hampir benar.!!

Begitu la manusia yg suka membuat kiraan sendiri tanpa mahu melihat diri sendiri! Cukup sediakah kita kalau bukan yg menanti kemunculan kiamat tapi menunggu saat sakaratulmaut menjemput kita?? (buat nescafe sat)

Ramai yg terlupa tentang tu.Sebaliknya tragedi Kiamat menjadi keutamaan.Pelik!Hari kiamat masih di hitung tapi Maksiat masih berleluasa.!

Ada jugak ramalan yg di buat lebih awal iaitu ramalan Michel de Nostredame atau Nostradamus yg di tulis dalam puisinya pada tahun 1555 terus dibaca... Dia juga meramalkn bahawa 2012 akan berakhir dan digantikan dgn Dunia baru seperti yg terdapat dalam ramalan Freemason iaitu New World Orde...

Hal ini jugak disentuh Rasullullah ketika baginda bertemu dengan Jibrail.Namun ketika Jibrail yg bertnyakkan tentang Islam ,iman dan ihsan,baginda hanya mengatakan "Orang yg di tnya kan kiamat tidak lebih tahu daripada yg bertnya"...

TANDA_TANDA KIAMAT....
Pertama,tanda-tanda kiamat yg merupakan fitnah.Kedua,tanda-tanda yg merupakan rahmat seperti kelahiran Nabi Muhamad s.a.w....Para ulama mengatakan ,pengutusan Nabi Muhamad adalah sebahagian tanda-tanda kiamat.Ini adalah berdasarkan hadis baginda yg bermaksud,"Jarak waktu aku di utuskan dan hari kiamat seperti ini,"baginda memberikan isyarat dengan merapat kan telunjuk dengan jari tengah...
Ini bermaksud apabila Nabi diutuskan maka kiamat itu sudah hampir sangat.Menurut istilah dekat dlm Hadis membawa maksud 50 tahun atau 100 tahun dan mungkin juga 1000tahun.

Tanda kecil pula di bahagi kan kepada 3. Iaitu sudah berlaku,sedang berlaku dan belum berlaku.Tanda yg sudah berlaku ialah kelahiran Nabi Muhamad,penaklukan Baitulmaqdis,taun yg menyerang pada zaman Khalifah Umar Abdul Aziz,fitnah,maksiat bermaharajalela dan merosakkan akidah.Tanda yg sedang berlaku ialah cepat nye masa berlalu.Sesetengah ulama berkata bahawa masa itu cpat berlalu kerana keberkatannya sudah tiada.
hal kedua ialah,pasar yg semakin dekat.Ulama berkata lagi,dulu nya hendak mencari pasar raya memang sukar tapi sekarang kita boleh lihat di mana-mana sahaja pasti ada pasar raya yg berhampiran.

Berperang dengan Yahudi juga adalah satu tanda kecil kiamat.Belum akan terjadi kiamat sebelum kaum Muslimin memerangi yahudi sehingga org Yahudi itu sendiri bersembunyi di sebalik batu atau pohon.
Maka selagi kita beriman dengan Nabi kita Muhamad yg menerima wahyu siang dan malam maka kita juga Wajib percaya bahawa Kiamat itu benar dan Bukan nya meramalkan nya..Wallahualam......

No comments:

Popular Posts

Rakyat

Iklan