Assalamualaikum.... =)

Wednesday, 16 March 2011

Blog Assignment Jejaka Terhangat: Cerita Seram Lagi Menyeramkan

 
Salam Korang...wahhh...lame gak x jenguk ke blog picisan wa nie kan...da lame x jenguk comfrem da x terupdated...hahahaha....kebusyan melanda la beb...xde mase nk on9..ditambah plak line yg agak kurang memuaskan...!!demm..!!

Wa sebenarnye boring gak bile xde idea nk updated n3 so wa pon nekad join contest encik jejaka terhangat nie....So bagi x membuang mase dok celoteh yg ntah pape,wa nak cite kan citer seram...cer cite cer cite!!!

Al_kisah bermula pada suatu malam disebut kan....wa kua berjimba-jimba di seremban town bersam member wa,sebenarnya baru lepas anta member naik bas,nk balek kg....pada mula-mula perjalanan wa da dpt rase kan suatu yang x kene...first higway lalu wa da terbau wangi semacam...!!org ckp lau bau wangi2 mase mlm time,jgn  tegur...so wa pon buat bisu,member wa da pandang semacam....habis kt situ.,..!!

Ok,da sampai destinasi,time tok pulang...kiteorg da lupa ape yg terbau kt higway sblum tadi...so sekali lagi,lepad je tol PD-seremban,wa sekali lagi tersentak...!!!kadar meter honda wa 30-40 km per hour...!!berat seyh!!!sekali tu rase mcam x boleh nk jalan lagi even guna gear 1!!!!korang dapat bayang kan x..??selalu wa tengok kt tb je 'benda' tu tumpang motor jer...ni 'benda' taste tinggi kot...nk merasa naik honda katenyer..!!

BEb,seriusly lame dy tumpang...wa da xtaw nak buat ape da..member wa tengok da semacam pucat...perghhh!!dlm hati sape taw....!!makin higway tu gelap n sunyi jer...gothic kot...!!wa dengan berbekal kan ayat2 yang wa pelajari dan tanpa pandang belakang mahupon ke atas wa terus kan driving smbil tu membaca ayat bagi menghalau beliau...gigil kaki nie x usah la nk cakap mcm mane kan...sesekali wa ternmpk bayang beliau seperti mahu sergah wa..lagiiiii laaa ketar lutut wa nie beb!!

Hampir satu jam rase nyer,berat yang dialami semakin kurang maybe beliau bosan dgn perangai wa yang x layan dy ketika menumpang kot..semakin lama semakin okey...syukur alhmdullah..ketika kete wa da boleh jalan,wa punyer mate gatal nk tengok belakang....wa toleh jer seperti awek melambai2 kt wa...mybe ucap terima kasih kot coz tumpang kan dy....apelagiiiii...c alip but laaaaaa!!!!

Sampai umah je terus selubung...sok x leh bangun,member wa pon same..dua2 demam seminggu!!demm...terima kasih cik hantu telah menyeramkan kami pada hari itu....!!

now wa nak tag kt due org yer....hahahahha
kakkoii-me
yaya

3 comments:

grawwrbabe. said...

hahahhaa... klakar la cara mijie cterr.. heheh

Tengku Tarmizi said...

hakhakhakhakhak......

Jejaka Terhangat said...

walaupun cara penyampaian lawak tapi msih terasa seramnya. hehe..err, aweks tu pakai dress putih ke..

papepon, asaimen dicheck. nanti keputusan dah kluar jgn lupa tgk yek..=)

Popular Posts

Rakyat

Iklan