Assalamualaikum.... =)

Wednesday, 23 November 2011

Mana satu..? Dan keliru..

Assalam korang.. Haishh bosan pulak bila dah sakit nie kan.. Macam macan lah sekarang.. Korang sihat tak? Hope sihat sihat je la kan.. Sapa pulak nak mintak sakit kan.. Awak pulak? Tak nak ambil tahu kan? Ye la siapa lah saya nie mengharap belas dari orang.. Tapi kan.. Saya rasa mcam ada something je.. Tak tahu pulak apa nya tuh.. Haishh.. Keliru di buat nya.. Saya ingat lagi malan tuh.. Awak nak balik rumah,dan saya tengah baring kat kaki 5..(masa nie ada program kat padang,ramai ramai eh) masa tu awak mcam ada bagi something je.. Walaupon dalam keletihan tapi saya masih ingat.. Tak tahu pula awak macam mana kan.. Dan awak pula... Kalau boleh jangan hanya bila ada problem baru la nak tekan nama saya kat fon tuh.. Kalau tak xde la nak kol ke,text ke.. Saya tak boleh nak dekat dengan awak tapi at least awak ada gak cakap yang saya sahaja yang boleh buat awak gelak ketika nangis.. Time nangis je la baru nak kol yo.. Tak apa la awak.. Janji awak dan awak bahagia la yer.. (macam sengal je entry kali ni kerana penggunaan ayat yang agak skema di situ.. Hahaha.. Guwa dah boring sangat lah nie.. Sakit woo.. Nak jalan pun payah nie.. Ok guys .. Adioss.. I love Malaysia lahh!!!!)

Sunday, 30 October 2011

Hobin monang laei..!!

As-salam korang..!! First sekali guwa nak ucap tahniah kat skuad azraii koh..( botol ke nme dia mcm nie) hahah.. Tahniah sobab dapat bawak skuad hobin sampai akhir Piala Malaysia.. Tahniah bro!! Guwa sebagai anak jati orang nogori berbangga dengan pencapaian skuad hobin jang hobin nie..!! Sampai semua team lain rase takut bile dgr team hobin nie.. Hahah.. Walaupun semalam ramai penyokong boikot kerana kenaikkan harga tiket,tapi guwa dengan rakan2 yg lain tetap pergi stadium untuk bagi sokongan padu!! Caya lah korang..!! Ada yang menangis gumbira bila wisel penamat di tiup kan.. Ada yg baling mercun.. X kurang jugak bergaduh sebab mulut masing2 laser!! Hahaha.. Tapi syukyr semalam xde kejadian yg x diingini berlaku.. Tahniah lagi sekali buat skuad nogori..!!!!

Sunday, 16 October 2011

Terima kasih sebab show off....

Assalamualaikum korang... Mesti korang teperanjat kn melihat perubahan dekat blog guwa ni kan..hehehe... Terima kasih lah dekat budak seorang nie kerana telah mengEdit blog picisan guwa nie.. Huhuhu.. Macam mana pendapat korang..? Sweet kan blog baru guwa nie.. Alang alang guwa buzy kan,guwa bagi je dekat tuan punya gambar nie tolobg tengok tengok kan guwa punya blog nie.. Hehehe.. At least tak ada yang nak tolong jaga guwa,tolong jaga blog nie pun tak apa kan.. Semalam guwa dah cuak sebab tak boleh log in.. Ceit.. Banyak sangat pasword n email tu sebab sampai tak ingat mana satu pasword tuk blog nie.. Hahaha... Kuat makan semut kot.. By the way thanks to tuan punya gambar yer.. Boleh gak guwa lepas rindu bile tengok blog n gambar background nie.. Hehehe.. Love you lahh!!

Wednesday, 5 October 2011

If you know it..!!'

If you know in malay is kalau awk tahu.. Hahaha.. Bongok je kan.. Macam lah korang tak tahu kan... Hehehe... Dah bersawang saya lihat ini blog kan... Ada sesiapa nak jadi sukarelawan x toloong lap kan? Kalau ada saya upah lah.. Hehehe.. Mcam tak percaya cepat je masa berlalu dan berjalan kan.. Awk pun sampai cakap saya dah berubah.. Hehe.. Saya berubah ? Macam mana eh? Tak macam dulu? Macam dulu yang macam mana eh? Ke awk yang dah berubah? Selalu sibuk dengan hal duniawi, sibuk dengan rakan rakan awk.. Sibuk dengan skandel skandel awk.. Ada ke masa awk untuk saya? Walaupun saya tak ada masa nak lap blog picisan nie at least saya ada masa untuk awk tahu? Bukan niat nak salah kan sesapa, tapi awk tengok sendiri kenapa n sebab apa awk cakap saya macam tu. Ini tidak adil!!(sambil hentak iphone kat bantal) hahah.. Riak kan bunyi nye bile update blog pakai iphone 4S saya ni.. Tapi nak buat macam mana kan.. Awk dah cakap macam tu.. Xkan nak marah awk.. Tapi kalau boleh kita selesai kan la hal ni kat luar mahkamah.. Saya pun dah lantik peguam.. Muhamad razif namanya.. So apa apa pun nanti jumpa cerita .. So nanti kalau ada apa apa lagi tulis la dalam entry lagi.. N biar saya stalker blog awk yer... Sekiqn adios...

Friday, 19 August 2011

Harapan Ramadhan....

Ku mengharap kan Ramadhan kali ini penuh makna,
agar dapat ku lalui dengan sempurna...

Selangkah demi selangkah....
setahun sudah pon berlalu..
masa yang pantas berlalu..
hingga x terasa ku berada di bulan Ramadhan....Semula...~~~

Puasa satu amalan.....
sebagaiman yg diperintah kan...
moga dapat ku lentur kan NAFSU yg selalu membelenggu diri ini tiada henti-henti...

Tak ingin ku biar kan Ramadhan berlalu sebegitu saja...
Tuhan pimpin la daku yg lemah mengharungi segalanya dgn sabar......
ku memohon pada tuhan di beri kekuatan
ku merayu pada tuhan di terima amalan....

Bermacam dugaan yang aku dapat di bulan Yang Mulia ini....ini la yang di katakan dugaan....Ada sahaja yang iri hati dengan apa yang telah ku usaha kan....ketika aku menaip entry ini mental aku giler down..moral down...semua la down...ape pon x boleh...yang aku boleh buat hanya bersabar....hurm~....

Saturday, 30 July 2011

Nasi Ayam Berempah....

as-salam kamu semua.....Salam Ramadhan al mubarak kepada anda semua...semoga anda dapt jalani ibadah puasa pada tahun ini dengan lebih berkat dan diberkati,...hehehehe...macam mana??leh jadi ustaz x??hahahhaa....korang jangan pulak ponteng puasa yer....tapi lau nk ponteng jgn lupe plak ajak sya skali taw...waakakaka.....

So pada bulan yg mulia lagi berkat ni,mesti korang pergi ke bazar ramdhan kan tok beli juadah berbuka kan...yang msak dirumah akan lebih bermakna kan....hehhehe...so korang yang selalu pergi ke bazar ramdhan kan,ape yer juadah feveret korang??mesti rambang bijik mata korang kan.....

So,saya nk bg pendapat kt korang n krang,ape kate korang ubah menu plak bg tahun ni...ape kate korang cuba Nasi Ayam Goreng Berempah??ape?dengar name pon da best??memey r best beb....nasi ayam greng berempah nie di adun dengan rempah yang terpaling istimewa beb..!!wa caya cakap lu!!

So if korang nak try cuba nasi ayam goreng bermpah nie jangan malu dtng ke Gerai Bazar Ramadhan Di Batu 4 Port Dickson....korang pusing la kt dalam tuh nnti jumpe la kami..hehhehe....semoga kehadiran tuan n puan yang membeli akan lebih diberkati...hehhehe...As-salam....

Thursday, 30 June 2011

Kisah Israk Mikraj....


Hadis Anas bin Malik r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Aku telah didatangi Buraq. Iaitu seekor binatang yang berwarna putih, lebih besar dari keldai tetapi lebih kecil dari baghal. Ia merendahkan tubuhnya sehinggalah perut buraq tersebut mencecah bumi.

Baginda bersabda lagi: Tanpa membuang masa, aku terus menungganginya sehinggalah sampai ke Baitulmuqaddis. Baginda bersabda lagi: Aku mengikatnya pada tiang masjid sebagaimana yang biasa dilakukan oleh para Nabi.

Baginda bersabda lagi: Sejurus kemudian aku masuk ke dalam masjid dan mendirikan sembahyang sebanyak dua rakaat. Setelah selesai aku terus keluar, secara tiba-tiba aku didatangi dengan semangkuk arak dan semangkuk susu oleh Jibril a.s. Aku memilih susu. Lalu Jibril a.s berkata: Engkau telah memilih fitrah.

Lalu Jibril a.s membawaku naik ke langit. Ketika Jibril a.s meminta agar dibukakan pintu, kedengaran suara bertanya: Siapakah engkau? Dijawabnya: Jibril. Jibril a.s ditanya lagi: Siapakah bersamamu? Jibril a.s menjawab: Muhammad. Jibril a.s ditanya lagi: Adakah dia telah diutuskan? Jibril a.s menjawab: Ya, dia telah diutuskan. Lalu dibukakan pintu kepada kami. Ketika aku bertemu dengan Nabi Adam a.s, beliau menyambutku serta mendoakan aku dengan kebaikan.

Seterusnya aku dibawa naik ke langit kedua. Jibril a.s meminta supaya dibukakan pintu. Kedengaran suara bertanya lagi: Siapakah engkau? Dijawabnya: Jibril. Jibril a.s ditanya lagi: Siapakah bersamamu? Jibril a.s menjawab: Muhammad. Jibril a.s ditanya lagi: Adakah dia telah diutuskan? Jibril a.s menjawab: Ya, dia telah diutuskan. Pintu pun dibukakan kepada kami. Ketika aku bertemu dengan Isa bin Mariam dan Yahya bin Zakaria, mereka berdua menyambutku dan mendoakan aku dengan kebaikan.

Aku dibawa lagi naik langit ketiga. Jibril a.s meminta supaya dibukakan pintu. Kedengaran suara bertanya lagi: Siapakah engkau? Dijawabnya: Jibril. Jibril a.s ditanya lagi: Siapakah bersamamu? Jibril a.s menjawab: Muhammad. Jibril a.s ditanya lagi: Adakah dia telah diutuskan? Jibril a.s menjawab: Ya, dia telah diutuskan. Pintu pun dibukakan kepada kami. Ketika aku bertemu dengan Nabi Yusuf a.s ternyata dia telah dikurniakan sebahagian dari keindahan. Dia terus menyambut aku dan mendoakan aku dengan kebaikan.

Aku dibawa lagi naik ke langit keempat. Jibril a.s meminta supaya dibukakan pintu. Kedengaran suara bertanya lagi: Siapakah engkau? Dijawabnya: Jibril. Jibril a.s ditanya lagi: Siapakah bersamamu? Jibril a.s menjawab: Muhammad. Jibril a.s ditanya lagi: Adakah dia telah diutuskan? Jibril a.s menjawab: Ya, dia telah diutuskan. Pintu pun dibukakan kepada kami. Ketika aku bertemu dengan Nabi Idris a.s dia terus menyambutku dan mendoakan aku dengan kebaikan. Firman Allah s.w.t Yang bermaksud: Dan kami telah mengangkat ke tempat yang tinggi darjatnya.

Aku dibawa lagi naik ke langit kelima. Jibril a.s meminta supaya dibukakan pintu. Kedengaran suara bertanya lagi: Siapakah engkau? Dijawabnya: Jibril. Jibril a.s ditanya lagi: Siapakah bersamamu? Jibril a.s menjawab: Muhammad. Jibril a.s ditanya lagi: Adakah dia telah diutuskan? Jibril a.s menjawab: Ya, dia telah diutuskan. Pintu pun dibukakan kepada kami. Ketika aku bertemu dengan Nabi Harun a.s dia terus menyambutku dan mendoakan aku dengan kebaikan.

Aku dibawa lagi naik ke langit keenam. Jibril a.s meminta supaya dibukakan pintu. Kedengaran suara bertanya lagi: Siapakah engkau? Dijawabnya: Jibril. Jibril a.s ditanya lagi: Siapakah bersamamu? Jibril a.s menjawab: Muhammad. Jibril a.s ditanya lagi: Adakah dia telah diutuskan? Jibril a.s menjawab: Ya, dia telah diutuskan. Pintu pun dibukakan kepada kami. Ketika aku bertemu dengan Nabi Musa a.s dia terus menyambutku dan mendoakan aku dengan kebaikan.

Aku dibawa lagi naik ke langit ketujuh. Jibril a.s meminta supaya dibukakan. Kedengaran suara bertanya lagi: Siapakah engkau? Dijawabnya: Jibril. Jibril a.s ditanya lagi: Siapakah bersamamu? Jibril a.s menjawab: Muhammad. Jibril a.s ditanya lagi: Adakah dia telah diutuskan? Jibril a.s menjawab: Ya, dia telah diutuskan. Pintu pun dibukakan kepada kami. Ketika aku bertemu dengan Nabi Ibrahim a.s dia sedang berada dalam keadaan menyandar di Baitul Makmur. Keluasannya setiap hari memuatkan tujuh puluh ribu malaikat. Setelah keluar mereka tidak kembali lagi kepadanya. Kemudian aku dibawa ke Sidratul Muntaha. Daun-daunnya besar umpama telinga gajah manakala buahnya pula sebesar tempayan. Baginda bersabda: Ketika baginda merayau-rayau meninjau kejadian Allah s.w.t, baginda dapati kesemuanya aneh-aneh. Tidak seorang pun dari makhluk Allah yang mampu menggambarkan keindahannya.

Lalu Allah s.w.t memberikan wahyu kepada baginda dengan mewajibkan solat lima puluh waktu sehari semalam. Tatakala baginda turun dan bertemu Nabi Musa a.s, dia bertanya: Apakah yang telah difardukan oleh Tuhanmu kepada umatmu? Baginda bersabda: Solat lima puluh waktu. Nabi Musa a.s berkata: Kembalilah kepada Tuhanmu, mintalah keringanan kerana umatmu tidak akan mampu melaksanakannya. Aku pernah mencuba Bani Israel dan memberitahu mereka. Baginda bersabda: Baginda kemudiannya kembali kepada Tuhan dan berkata: Wahai Tuhanku, berilah keringanan kepada umatku. Lalu Allah s.w.t mengurangkan lima waktu solat dari baginda.

Baginda kembali kepada Nabi Musa a.s dan berkata: Allah telah mengurangkan lima waktu solat dariku. Nabi Musa a.s berkata: Umatmu masih tidak mampu melaksanakannya. Kembalilah kepada Tuhanmu, mintalah keringanan lagi. Baginda bersabda: Baginda tak henti-henti berulang-alik antara Tuhan dan Nabi Musa a.s, sehinggalah Allah s.w.t berfirman Yang bermaksud: Wahai Muhammad! Sesungguhnya aku fardukan hanyalah lima waktu sehari semalam. Setiap solat fardu diganjarkan dengan sepuluh ganjaran. Oleh yang demikian, bererti lima waktu solat fardu sama dengan lima puluh solat fardu.

Begitu juga sesiapa yang berniat, untuk melakukan kebaikan tetapi tidak melakukanya, nescaya akan dicatat baginya satu kebaikan. Jika dia melaksanakannya, maka dicatat sepuluh kebaikan baginya. Sebaliknya sesiapa yang berniat ingin melakukan kejahatan, tetapi tidak melakukannya, nescaya tidak sesuatu pun dicatat baginya. Seandainya dia melakukannya, maka dicatat sebagai satu kejahatan baginya. Baginda turun hingga sampai kepada Nabi Musa a.s, lalu aku memberitahu kepadanya. Dia masih lagi berkata: Kembalilah kepada Tuhanmu, mintalah keringanan. Baginda menyahut: Aku terlalu banyak berulang alik kepada Tuhan, sehingga menyebabkan aku malu kepada-Nya. (HR Muslim)

Tuesday, 28 June 2011

Time spring cleaning....yeahhh!!~~~~

as-salam u alls.....fuh!!berabad rase nye kan saya x mengupdated blog picisan ini....mcm wujud ke x je kan blog nie...hahahhaha...xpe la..x kacau sesiapa kan??xde kan...hehehe...so alang2 line cantek mcm nie kan saya teringat kt member BCR dulu...beliau ade chatting di fb...so thats y yg teringt yang saya ada blog..!!!wow!!mijie ade blog ke??kejut ke...?mcm siot jek kan....

masuk-masuk je dlam blog ni sambil mmbuat tinjauan,saya di kejut kan dengan kehadiran sawang2 yg bersepah di dalam nyer...tanda nya ape tuh..tanda nya da puluh tahun saya x mmbuat kemas kini la.itu yang timbul sawang-sawang tadi....heheheh..abis sume berhabuk-habuk tebal...

bukan sengaja x nak kemas,tapi bila tahap kemalasan telah melanda diri ini.lagi pon dulu ade je mase...pagi,ptang,siang dan jugak tgah malam..tapi sekarang nak tido pon rase mcm x cukup mase..hehehe...(bajet je aku nie kan)..kalau dulu mcm orang giler dok chatting kat BCR..smpai jadi sponsor.korang ingat saya lupe kat BCR eh??dok eh,mane ade saya lupe kt tmpat yg paling best n giler tuh!!!betul x??

Insyaallah,lepas-lepas nie saya akan terus kan balek berkarya seperti dahulu.n maybe ade kejutan yang di buat di dalam ini blog sekali.ngeeee~~~tapi xde la terkejut sangat pon..ok beb,adios...malam nanti saya akan updated kan something yer...see u guyss!!!!

Monday, 4 April 2011

Sejuta Terima Kasih....

As-salam u all readers yang ku sayangi...ayat ada sikit poyo kan..ahakz!!ape kabar u all semua??sekarang ni musim demam kan...cuaca x menentu,pagi panas terik giler dasyaat mlm pulak ujan selebat-lebat....so if ade yang demam2 tuh buat2 la g cek doktor,takut sakit lain lak yang dapat kan....bukan mendoakan tapi malang xpernah berbau kan..*ok da melalut.....tteett!!

So ,kembali kite ke tajuk asal k...Sejuta thanks ni di tuju kan buat sape eh?korang mesti tertanya-tanya kan....ape yang dia da buat sampai guwa bagi sejuta thanks kat dia nie....manyak tuh bukan sikit-sikit anak kan....??hahhahaha.....

Guwa ni kan newbie dalam pembloginggan nie..so ade je la yang x kene kat guwa nye blog picisan tuh...so Sejuta Thanks buat cik Hanie Lanie kerna beliau yang telah mencipta header guwa tuh...perasan x kan da lawa tuh...siap guwa dengan muka poyo je tuh..ahakz!!Thanks Hanie!!!luv u la!!!

Ok yang kedua guwa nak bagi ucapan kat Missh Chiorika coz telah menyusun gadget-gadget dlam blog guwa nie...ngeee~~ terasa terharu baii...buat kate Missh,dia da borink dgn blog dia thats y dy suke design blog orang...baru taw nie...pas nie leh design yg lagi mantop yer missh!!!luv u gak la!!!

Sebenar ade lagi...thanks to Syed grafix gak coz ade bagi idea2 bernas pasal blogging nie..thnks broo....hehehhe...walau pon ang x suke guwa panggil lu sifu,guwa tetap nk panggil lu sifu...hehehhehe....n untuk semua bloggers2 yang bagi kritikan or nasihat guwa accept je dengan hati yang terbuka nie,,...
As-salam adios amigos!!!

Wednesday, 30 March 2011

Entry buat Engkau.....

As-salam u alls!!!pe kabar nie?baik ka buruk ka??if baik alhmdullah la...if x baik buat-buat istgfar yer....hari tu guwa dapat satu sms dari someone nie...dia nak suruh guwa update kan satu entry pasal dia...hahaha...pasal dia?apakah?guwa nie da tentu la x reti sangat nak wat review pasal orang...tapi if brader Jejaka Terhangat boleh kot,maybe siap wat contest lagi untuk dia kan...hahaha..jgn mrah ye broo....

Ok la,da dia suruh gak kan even guwa malas sebenarnye nak wat entry pasal promote diri nie..wakakakaka...terbaik kan ayat guwa nie...hahahah...Erm name guwa rase x payah taw kot,ye la,kot2 bagi link kat sini mau ramai yang jadi folower dia dari guwa nie..mati la guwa buat kerja x berbyar..da la penat taip entry nie dia yang dapat ramai folower kan...hahahha...ok la ceriter bermula...ermm....dia nie study lagi...kolej swasta kot,guwa lupa da...amek course yang biasa budak2 baru nk up amek...hahaha...umo baru 2 tahun habis Spm..bukan 2 tahun la ngok!haahhaha....

Dia nie ade 3 adik beradik,dia yang last n the bongsu one...yang atas abang-abang...kira dia nie anak termanja la...manja ke??akan guwa jawab selepas ini yer....keluarga dia agak senang la kot...ye la,tengok la kolej SWASTA kot...xkan cikai-cikai...tapi dia habaq mai kat cek family dia sedehana jer...ok la tuh,x BERLAGAK...satu sifat yang guwa suka...

Mane guwa kenal ini budak?hahahaha..jawapan yang korang pon taw kan...xkan terlanggar kat pasar malam..bile pulak guwa g pasar malam kat kuantan tuh..hahahaha...guwa kenal mase usha-usha dalam fb la...kan muka buku nie jaringan antara kita yang meluas pada zaman sekarang...so no wonder la ade yang kawen sebab FB,ade yang bercerai pon pasal FB,ade yang kawan serata dunia n ade yang jadi musuh kepada semua...eh jap.merepek da nie.....tteeettt!!!

Ok,sambung balek..dia nie lau dalam Fb memang fofular la...freind list da sampai 1k lebih...betapa ramai folower dia kan...wa pon baru 2 3 orang je kot...ye la muka pon boleh tahan la...not bad but still x leh kalah kan my janda Nora Danish okey!!hahahaha....orang nyer kecik x kecik molek x molek la...best2 la buat kate budak2 nijam...hahhaa...jangan marah ye engkau..da engkau yang suruh den wat entry pasal engkau kan...

Erm kami da kawan agak lame x lame la...So dari care perkawanan beliau yang dia tonjol kan,dia nie agak giler-giler...masuk air gak la...kire sengal ubi la...adoiii...smpai satu tahap guwa rase mlas nak layan dia kerna terlebih masuk air nie...hahhahaha...kejam kan guwa...!!tteett!!

Pada Feb ari tuh guwa ade contact dia..setelah sekian lama x cntact kan,nanti di kate nye sombong bingai pulak kan...mule-mule guwa ingat kan dia marah guwa coz da lame x contact dia,rupe-ruep nye guwa dikejut kan dengan berita yang tergempar!! beliau sudah berpunya!!tteeett!!gugur bagai jantung nie..tapi guwa maintaian lagi,cover ape yang patut..yer,mane x gugur,sepanjang perkenalan guwa dan dia,macam ade satu yang guwa rase berkaran jer...arrgghhhh!!

Mase usha-usha dulu guwa ade main tarik tali ngan beliau,so tu yang terkene shock disebab kan berita tuh..damn!!guwa  bukan xnak declare pape dgan beliau,tapi guwa fikir panjang...guwa x nak di cop kan sebagai Player Terhormat..!!Lau lu olang x percaya leh tengok Fb guwa..ade mamat nie tulis sttus n tag guwa...hahahhaha...guwa pon xtaw tang mane yang player tuh!!demmm!!habis cite pasal guwa kat sini ok!!tteett!!

Tang perangai dia satu je yang guwa x bape nak suke...Cepat marah,ego,suke nak marah x tentu pasal,fasal benda kecik pon sampai nak block fb beb...dia penah ckap kat guwa,kurang kan guwa nye panas baran,tapi lu tengok sape yang panas baran?guwa ke dia?Sampai satu level,kat Fb guwa ade post-post dari member guwa la kan,yela da yang rajin dok on9 je n post kat wall tuh budak nie je kan,so komen-komen pon wa layan je la...dia pon dengan pantas text guwa sapae budak tuh..baru kenal tapi da rapat semacam?demm!!cemburu rabun + buta!!hahahha...guwa baru perasan yang guwa ade stalkers!!!hahahaha

Tadi guwa ade wat satu soklan kan..adakah dia ni termanja sekali??yer!!sebab tuh bile guwa  x layan dia or marah dia,cepat sangat tersentap hati dan jiwa nulari...sebab tu jugak bile bf dia bz,dia leh cakap bf dia da mati!!baek kan,,manja kan...hahahhaa...dia nie seorang yang ingin kan perhatian sepanjang masa...if boleh dok text 25jam per day..imagine kan la how!!xpenat ke jari nak taip text tuh??so thats y la dia nie cepat terasa...guwa pulak lain...hahahha...xmo la cite pasal guwa...nnti cakap bajet gud-gud pulak...kan??

Sekarang nie either dia bace ke x,janji guwa da merealisasi kan hajat beliau yang ingin kan satu entry dalam blog picisan guwa nie...so if lepas nie dia maybe da taw ape reason disebalik permainan tarik tali tuh kan...bai,kite if nak kan satu perhubungan perlu ke kite declare kan sume tuh??perlu ke kite nak jerit kat sume orang??bagi beliau fikir kan sendiri la yer...maybe ade lagi entry pasal dia nie..insyaALLAH....

p/s : entry kali ini guwa ade selit kan name sape-sape x??xde kan??if ade yang terasa,jangan marah okey...kwan-kawan kan..huhuhu...adiosss!!!

Wednesday, 23 March 2011

Cerita tentang Batu Kecil......

Al-kisah dimula kan apabila seorang pekerja kontrak di sebuah tapak projek memanjat ke atas tembok yang sangat tinggi.Pada suatu saat dia harus meyampaikan pesan penting kepada teman-teman sekerjanya yang ada di bawah,Pekerja itu berteriak-teriak tetapi tiada seorang pun temannyaa dapat mendengar teriakan beliau kerana bunyi mesin-mesin dan orang yang bekerja sehingga usaha beliau sia-sia...

Ole kerana itu untuk menarik perhatian teman-temannya di bawah,beliau cuba melemparkan duit syiling di depan temannya.Temannya lalu berhenti kerja,lantas mengambil wang tersebut lalu bekerja kembali.Pekerja itu mencuba lagi,tapi hasil yang beliau dapat sama seperti tadi....

Tiba-tiba beliau mendapat idea lain yang bagi nya lebih bernas...Beliau mengambil Batu Kecil lalu melemparkannya ke arah teman nya yg tadi.Batu Kecil itu tepat mengenai kepala temannya dan kerana berasa sakit,temannya itu memandang keatas.Kemudian pekerja itu dapat menjatuh kan catatan yang berisi pesanannya....

Moral cerita ini : ALLAH S.W.T kadang-kadang cuba memberikan cubaan-cubaan ringan untuk membuat kita 'memandang' kepada Nya.Seringkali Allah swt melimpah kan kita dengan rahmat,tetapi itu tidak cukup untuk membuat kita 'memandang' Nya.Kerana itu ,agar kita selalu mengingati kepada Nya ,Allah swt sering kali 'melemparkan' Batu Kecil kepada kita.....

P/S : sekadar hanya ingin berkongsi...sekian...

Monday, 21 March 2011

Bahasa melambang kan wajah kite..betul ke x??

As-salam guys n all reader....Lama gak x update kan....cuti skola nie saya memang x kan 0n9 disebabkan kesibukan melanda diri ini..hehehehhee....(mengalah kan Pm plak)hahahhahaha.....Lagi satu sebab maybe kebosanan melanda bile on9....x taw mana silap nyer...heheehhehe....so afta balek kerja saya bukan lepak kat umah pon...keluar amik angin lg best....!!!

ok la...berbalik ke tajuk kita yang sebenar nyer....' Bahasa melambang kn wajah??" so ape yang korang paham dengan sttement nie??Bagi saya la kan,bukan nk cakap yang sya ni penuh berbudi bahasa,sopan santun,alim ulamak....X!!!kita semua nie ade kekurangan ade kelebihan....cume dalam penyampaian ayat sehari-hari tuh kene jaga...betul x??

Bahasa lembut??Bahasa kasar??beb,kita sedar x ape yang kite cakap hari-hari??maybe kite sedar tapi bagi orang yang mendengar pula??macam mane rasa nya bile orang yang kite tengok sopan santun,bile cakap pon lembut jer...tapi bile marah mulut macam kene rasuk??satu perkataan yg terkeluar sikit pon xde melihat kan ciri-ciri sopan dan lembut....

Beb,saya cerita nie bukan bangsa lain taw...bangsa saya sendiri...!!bangsa yang penuh kelembutan,kesopanan sejak dari dulu lagi...bangsa yang dikata kan tidak akan hilang di dunia....!!

Tapi kejadian baru-baru ni memang menyedih kan saya....mana x nyer,luaran kelihatan memang sopan...terbaik dari ladang!!luaran nampak ayu,lemah lembut...malah percakapan pon memang terbaik la!!tetapi bile amuk amarah sampai macam kene rasukk dengan setan...!!

saya tahu ape yang terjadi,tapi bagi saya bile suatu benda yang kite x taw ujung pangkal xpayah la nk besar-besar kan..betul x??bile da besar-besar kan maki hamun,celaka sial,sume kuar...memang tu hak masing -masing nk sebut ape...tapi fikir balek effect yang kite dapat...adakah sebaik yang di sangka atau lebih buruk dari sangkaan??

Dan yang saya x berpuas aty nie,sikap hormat kepada orang yang lebih tua serba serbi da hilang...!respect mesti mau ada bai,betul x?walaupon dalam pergaulan kite x terbatas kecik besar tua muda,tapi respect tu mesti ade dalam diri...ini x,bile marah sikap respect terus hilang...if marah belakang-belakang xpe..*saya selalu buat mcm ni.....hahahahaha....tapi at least bile belakang,xde la orang tuh dengar ape kita marah kan...betul x??

Saya sebenar nye menaip dengan rasa yang kecewa lagi ditambah mrah sangat-sangat dengan perbuatan mulut macam longkang nie...memang saya x suka!!sebab saya sendiri xpenah nak kua kan ayat kesat-kesat melainkan da terlampau marah,n if ade reason yang cukp kuat tok saya maki hamun atau pon bertindak tidak hormat saya akan jadi someone else...hahahaha....rasuk dek setan la...!!

Tapi if boleh kwal,kawal....kan??sekarang alhamdullilah sedikit saya da boleh kawal marah saya n kelancangan mulut saya nie...heheheheh....n saya nak ingat kan entry saya kali ni xde kene mengena dengan sesapa pon yang idop mahu pon da jalan dulu ok....

p/s: takut ade orang terasa,saya dengan rendah dri ingin memohon maaf yer...kan elok kita bermaafan...aman dunia...xde la jadi mcm amerika dengan libya....harap komen kamu semua yang reading this entry akan membetulkan apa yang salah yer...adios...

Wednesday, 16 March 2011

Blog Assignment Jejaka Terhangat: Cerita Seram Lagi Menyeramkan

 
Salam Korang...wahhh...lame gak x jenguk ke blog picisan wa nie kan...da lame x jenguk comfrem da x terupdated...hahahaha....kebusyan melanda la beb...xde mase nk on9..ditambah plak line yg agak kurang memuaskan...!!demm..!!

Wa sebenarnye boring gak bile xde idea nk updated n3 so wa pon nekad join contest encik jejaka terhangat nie....So bagi x membuang mase dok celoteh yg ntah pape,wa nak cite kan citer seram...cer cite cer cite!!!

Al_kisah bermula pada suatu malam disebut kan....wa kua berjimba-jimba di seremban town bersam member wa,sebenarnya baru lepas anta member naik bas,nk balek kg....pada mula-mula perjalanan wa da dpt rase kan suatu yang x kene...first higway lalu wa da terbau wangi semacam...!!org ckp lau bau wangi2 mase mlm time,jgn  tegur...so wa pon buat bisu,member wa da pandang semacam....habis kt situ.,..!!

Ok,da sampai destinasi,time tok pulang...kiteorg da lupa ape yg terbau kt higway sblum tadi...so sekali lagi,lepad je tol PD-seremban,wa sekali lagi tersentak...!!!kadar meter honda wa 30-40 km per hour...!!berat seyh!!!sekali tu rase mcam x boleh nk jalan lagi even guna gear 1!!!!korang dapat bayang kan x..??selalu wa tengok kt tb je 'benda' tu tumpang motor jer...ni 'benda' taste tinggi kot...nk merasa naik honda katenyer..!!

BEb,seriusly lame dy tumpang...wa da xtaw nak buat ape da..member wa tengok da semacam pucat...perghhh!!dlm hati sape taw....!!makin higway tu gelap n sunyi jer...gothic kot...!!wa dengan berbekal kan ayat2 yang wa pelajari dan tanpa pandang belakang mahupon ke atas wa terus kan driving smbil tu membaca ayat bagi menghalau beliau...gigil kaki nie x usah la nk cakap mcm mane kan...sesekali wa ternmpk bayang beliau seperti mahu sergah wa..lagiiiii laaa ketar lutut wa nie beb!!

Hampir satu jam rase nyer,berat yang dialami semakin kurang maybe beliau bosan dgn perangai wa yang x layan dy ketika menumpang kot..semakin lama semakin okey...syukur alhmdullah..ketika kete wa da boleh jalan,wa punyer mate gatal nk tengok belakang....wa toleh jer seperti awek melambai2 kt wa...mybe ucap terima kasih kot coz tumpang kan dy....apelagiiiii...c alip but laaaaaa!!!!

Sampai umah je terus selubung...sok x leh bangun,member wa pon same..dua2 demam seminggu!!demm...terima kasih cik hantu telah menyeramkan kami pada hari itu....!!

now wa nak tag kt due org yer....hahahahha
kakkoii-me
yaya

Saturday, 12 March 2011

Review Game Paintball::Extreme Park Vs Glory Beach Resort

Hari ni wa nk review pasal war game semalam...paintball!!dalam bahasa melayu nye Bola Sakit...!hahaha....da la semalam wa g da lambat...gampang tol...sebab nye xde satu panggilan telefon dibuat ke number wa...siot kan..last mint bru call...cilake!hahaha..xpe..itu x patah kan semangat wa tok g berperang....

Result:
1.Mula-mula team extreme park kalah...demmm!!salah taktikal kot.......(bagi chance la bai)
2.Then,kemenangan pertama team Extreme..hahahaha...(baru diorg taw)
3.Still x puas aty lagi,kami berperang ala combat...(no boundries beb....berani mati!!)
4.Team extreme masih mendahului.....(team Glory mcm da takut)
5.Sekali lagi Extreme Park mendapat victory yang mutlak.....(macam Rambo wa berlari dalam padang tuh beb)
6.hahahhahahha....(makan time)

Total Result:
Walaupon kemenangan tanpa terkena bedilan,tapi sikap x puas aty dari Team Glory telah mencalar kan rekod bersih wa...satu pallet sesat telah menembusi paha wa....aisehhh!!birat kot....naseb bek wa ni baek aty..masih boleh tersenyum..(dalam aty sape taw)hahahhaha.....

P/s::kepada team blogger if ade bran,jom la berperang....hahahhaha....enjoy-enjoy time kan....papehal leh inform kt wa je,direct pon boleh,fb pon boleh....adiosss!!!

Friday, 11 March 2011

Hujan Rahmat....

Pagi yang indah kan semua??dengan hujan yang setelah sekian lama x turun...kini membasahi bumi sekitar jam 6 or 7 pagi tadi sehingga aku menaip entry ini.....wahhhh...sejuk beb!!memang la,hujan kan...ngok tol korang nie..hahhahha....

Tapi syukur hujan x selebat di sangka..cuma renyai-renyai kadang-kadang je lebat...rase nak balek umah je kot...bukan leh wat pe pon hujan-hujan nie kan...korang selalu time hujan buat apa selain TIDUR?bagi la idea cikit hujan-hujan nie....boring seyhh....

Member ak time mcm nie mase aku kesorangan boleh pulak dy bergayut...adess!!dush dush!! yang aku nie sape yang call sejuk-sejuk gaban nie...?xde ker?tolong la ade someone call me!!desperate!!(boleh x tulis mcm nie)hahahhaa...

p/s>nak g mandi ujan la mcm nie...sape nak join contest mandi ujan leh buat entry berkenaan hujan yer...lallallala...adios,amogos!!!

Thursday, 10 March 2011

Terkene Tag Dengan Kakkoi nih......Layan!!!

4 sebab sya syg dia

Ingat kan x nk join,just nk servey2 je coz wa pon x reti nk join contest pe bagai nih....hahahhaha....xde sape nk ajak ke wa yang malas nie??hahahaha....

"4 SEBAB SY SYG DIA"
1.sebab dia selalu kejut kan saya
2.sebab dia ada kt saya walau pon dalam bilik air!
3.sebab dia la yang pertama saya kenal!!!
4.sebab dia adalah henset sayaaaaa!!!!!!

yang mengena kan saya...

p/s>kakkoi..blur la...x reti...ajar lagi boleh...hahahahhahahahhaa

Kau Lebih Femes kan....

Ehem-ehem..!!kau memang femes kan....!
macam angelina jolie pulak da rase nye kalau kua berdua dengan kau....mane x nyer ade je yang kenal kau kan...kalau semua pempuan xpe la jugak..nie sume lelaki...kau memang femes la beb!!

kau memang femes!
tiap kali tengok wayang,ade jer yang kol n sms kau...bz sangat-sangat...!aku pon x sebz mcm kau...ye la mane x bz,orang femes kan!kalah PM bz nyer....

kau memang femes!
tiap kali aku sms kau xpenah nk replay,tapi nape aku x leh kau replay?sebab aku x se femes kau?tiap kali ak kol ade penah kau pick up?kau memang femes!terbaik la beb....sebab tuh kol aku xpenah kau pick up,da la femes,da femes mesti bz!

kau memang femes!
ye la orang cantek,lawa.comel mcm  mana x femes..kalah Nora Danish femes nya..!sebab tu kau x pandang orang yang kau anggap x femes ni..tapi sebenarnye lagi-lagi femes dari kau..!!hahahahahaha....

kau memang femes!
da la kau,x payah nak bajet sangat....!bukan marah kt kau okey..suke ati n hak kau la yer nak bajet pon kan..ak just cakap jer...janji kau happy dengan life kau kan....life kau kan bz!so take care yer kau!!!

Tuesday, 8 March 2011

Tidur Time Kerja??

As-salam Sume....hai hai haiiiiii....sebenarnya hari nie wa terasa malas nak membuka lapptop nie...bosan+boring=bosing!!!! sengaja je pagi tadi wa bangun lewat-lewat...malas betul,x bermaya...letih...hehehhehe...tapi kalau wa x bukak,lagi la wa boring mcm org giler kt tempat jin bertepuk tampar terajang nier....demmm!!lagi-lagi bile tengok orang-orang kt sini yang makin hari makin gelap...! ckap dy pon x paham...orang dy je yang betul kan...cilake..!!

masuk keje je kaki wa melangkah dengan agak slow...slow slow...then dalam mase 5 mint da sampai...giler dekat..hahhahahha...wa punye tempat keje nie dikelilingi dengan poko getah..mcm haram jer bile musim gugur kan daun nie...da macam estet wa tgk tempat nie...da tu kene la capai penyapu sapu bersih kan daun -daun nie...kalau sikit-sikit anak xpe,...ni banyak-banyak ayah!!da tu sapu je,angin tiup sepoi languange,gugur lagi...demm!!wa da fedap!!

bila da fedap,ni la yang dapat...tulis ke taip entry nie sampai muntah...!da on9 fb ade pulak yang datng mengadu masalah peribadi..gaduh la,putus cinta la...yang wa palat sangat bila wa tanya cite betul x nk lak cite..cer cite cer cite.....pastu mula la kua kan ayat sentimental dy..cilake!dengan wa pon mental,terus wa off9....

Hahahahah....wa sebenarnye mental da koyak nie...mane x nyer,g jalan-jalan kt blog orang lain tengok entry sume pecah kan otak wa jer...hahahahha...tahap gaban kot entry lu olang..syabas!!hope lu olang leh kongsi2 sikit ngan wa selaku new blogger!!tteeTTT!!!!hahahahah...

Dengan berakhirnye entry di tghhari nie,wa berharap sangat dapat tido dengan aman di tghhari nie....berbekal kan angin yang sejuk lg mendingin kan,mata wa seperti di carik-carik supaya tutop..hehehhehe...if wa rajin or xde program ini mlm wa update lg yer...hahahaha....ada ku kesah..!!!!

Monday, 7 March 2011

Penipu,Hipokrit,busuk Punya Kaki......

Assalamualaikum semua.....macam mana hari senin ni..indah ke buruk ke,suam-suam je ke or senyum sambil x perlu kata apa-apa?heehehehehe...whatever la u ll kan,janji x kacau orang lain da ler kan...kita nie kan seperti pepatah dulu-dulu,'hidup umpama roda,kadang di atas,kadang di bawah,jarang sekali di tengah-tengah(ok,yg ni tipu k.)' ....so bila kite berada kt atas,jangan la pulak sampai x tengok yang kt bawah nie..coz satu hari nanti akan jatuh ke bawah juga kite...bawah mana?bawah tanah la beb,di mana tempat terakhir kite akan duduk?soklan dan jawapan kt u all sume kan....

So,hari ni wa nak tulis en3 pasal PENIPU boleh x?sume penah menipu or ditipu x or tertipu or termenipu....?wa pasti sume penah rase tu sume kan...pepatah budak-budak berkata,'jangan menipu,nanti dosa masuk api merangka(neraka k)'....so da memang itu kesalahan yang besar lg terbesar baiii...coz Allah x suka umat nye menipu kan...tapi yang paling wa x suke la kan,tipu diri sendiri...!demm la!!ape lu dapat tipu diri sendiri?dapat duit ke,jauh sekali....dapat ape..cube lu cakap kt wa...yang x tahan,nak menipu tapi segala cerita yang lu buat wa da taw...in out wa da taw..choiii...muka suci bersih,kate 5 waktu x tinggal,tapi lidah lu berkata dusta...ntah yang 5 waktu tu pon tipu jer,,,,ceitt....!!

Bila da menipu,macam-macam la yang lu dapat...??wa pon nie bukan baik sangat,tapi xde la orang gelar kan wa nie KAKI KENCING SEDUNIA.....lu sikit pon x taw malu kan...memang dasar hipokrit la lu bai...lu leh pulak berwayang tapi cara nak berwayang dengan cantek lu x taw...yang lu taw,lu buat ape lu nak..memang la itu hak lu,tapi wa nie pon lu kencing kan sekali...!!itu yang wa palat jer ngan lu..cerita macam best jer..last-last lu buat gak perangai...hei,macam ni punye orang pon ade ker...lu memang betul HIPOKRIT.....!!bile da kantoi lu buleh pulak buat muke x taw malu depan wa nie...lu memang xde muka..yang lu ade pon mukebuku....demm!!

Erm wa ni bukan nak buruk-buruk kan lu..tapi wa benci la tengk care lu dalam idup realiti nie...so x guna la lu cakap 5 waktu lu habis kan,coz wa da taw lu mcm mane..if yang itu betul sekalipon,ade aku kesah??hei taiko,lu x penah rase kene tipu lagi kan...?lu xpenah rase bile muke lu lebam sebab menipu kan..so agak-agak la bai....cara lu sekarang mcam nak menunjukkan ape yang lu ade n ape yang wa xde...ade ak kesah?ape yang ade sekarang x kekal bai...yang kekal hanya DIA seorang jer...bila lu dapat ape lu nak,lu nak jadi hipokrit dengan wa eh?suke aty lu la..wa tunggu saat lu berada di bawah bai..wa x mintak,tapi wa harap sangat masa tu akan tibaa....n sekali lagi wa akan tulis dlm en3 blog wa nie saat-saat lu kt bawah...SOALAN DAN JAWAPAN ADA DALAM DIRI SENDIRI.....

Friday, 4 March 2011

Penentangan Menentang Blog Lucah



Aku suka baca blog lucah. Tapi bukanlah blog lucah yang hardcore punya. Sikit-sikit tu boleh la. Pastu isi entri dia pon tak ketara sangat bahan seks yang dia ketengahkan. Bagi aku takde masalah pun..

Benda lucah ni pon boleh jadikan bahan lawak. Cuba tengok kumpulan SEPAH Raja Lawak. Selalu lawak double meaning. Pastu dapat juara. Kan best. Orang pon enjoy apa lawak lucah camtu..

Orang kita dengan lucah ni dah sinonim sangat. Buktinya, taip je "melayu" kat google. Apa resultnya? Ha, melayu dan seks kan? So, salah ke aku cakap?

Aku memang respek giler la kat blogger yang guna term lucah kat tajuk entri dia. Pandai tarik perhatian orang lain utk baca entri tu. Tajuk entri biasa2 ingat orang nak klik ke? Usah harap..

Best tau baca blog lucah ni. Takkan nak baca blog agama je. Dah la panjang lebar. Pastu ayat skema. Macam biasa, hadis pastu dalil. Cliche, boring. Ingat orang nak baca ke?

Kalau blog yang buat entri lucah, ada gambar aweks seksi sket. Ha, yang tu baru la tak bosan. Sambil hepi baca entri. Sambil boleh cuci mata lagi. Best-best. Hehe..

Eh, tak percaya pulak. Buktinya tengok je jumlah komen kat blog lucah. Berpuluh-puluh mengalahkan blog agama. Most of comments daripada gurls yang dok terkekeh2 gelakkan entri tu. Macam orang takde maruah pulak aku tengok. Tapi apa kesah. Entri hepi2 je beb..

Bukti lagi, jumlah follower banyak. Semakin banyak entri berbaur lucah dibuat. Semakin cepat follower naik. Ha, bukan aku sorang je yang layan blog lucah camtu. Ramai lagi tau..

Nice kan? So, aku memang suka baca blog lucah. Korang pulak macam mana?

(Mat Senget, Kajang)


Apa kata Mijie?

Aku malas nak kata apa2. Bila kita baca ayat kat atas tu kita rasa nak marah. Tapi tu la realiti sebenar. Dalam tak sedar, sebenarnya kita pon termasuk dalam golongan Mat Senget.

Kalau kita sendiri pon support blog macam tu. So, layak ke kita nak marah?Harap komen dari u all sume.......
Perjuangan Menentang Blog LUcah...
 FariqScorpio
 Siti Safiyyah
Jejaka Terhangat

Thursday, 3 March 2011

I'm number four

As-salam semua...Pe kabar?dah makan belum?if belum g ler mencekik dulu...wa da mkan tadi...nasi goreng ayam made in mamak style....heheheheh....Hari ni my offday bai...so tadi pagi wa bangun x macam selalu la...tapi almost memang lambat pon if keje...ngeee....da jadi habit kot...hahahha...best kot bgun lambat...lagi-lagi cuti kan...cume yang boring nye,time cuti cepat sangat mata wa ni celik...bile tima keje,masyaAllah kemain lambat bai.....tu yang lambat manjang g kerja...sampai member wa satu tmpat keje siap sindir baik punye if wa datang awal.....

"ai jie..awal sampai..patut la hari mcm nk ribut..."

"wa ari nie mimpi baik la tu yang datang awal"selambe je wa jawab..

"owh patut la muka ada tinyummmmmmmm"

"cilake!"

Rutin wa tiap cuti memang ade jer..seems like jadual la...coz mase keje kan x dapat nak buat....so time cuti nie la nk buat...hehehhe....siap mencekik,wa pon kemas la bilik wa yang da memang lawa nie k...then basuh baju yang da seminggu wa tinggal kan..bahagian jemur adik wa..hehehhehe...lepas settle sume baru la wa relax jap depan notebook wa yang comel mcm wa nie...wa comel kan..??baik lu olang nagku jer la...hahahahha....dapat barang sejam wa melekat dpn ntbook nie,wa pon go to hell la...mandi ler....siap kan diri nk kuar....ngeeee~~~

Wa kuar bukan g mane pon,,settle kan hutang bil tepon wa,berukband wa n kete wa...habis la bape ratus je td...damn!kan best if sume dalam dunia nie free...kan bai..?yang x best nye mase wa kt celcom centre,amoi yang amek duit wa nie,x abis-abis nak usha wa masuk line dy,...suh tmbah supp la,tambah ni la...mcm siot jer...manjang tiap bulan mesti ade je dy...

"u x mau tambah supp tok family u ka,amoi u ka..?"soalan diberi...

"amoi,wa sorang je pakai celcom dalam itu lumah u taw ka."

"owh,if nk tambah nanti bagitaw i k."nak gak promote..!cilake...!

Then lepas abis urusan wa,dapat satu sms....

"bai,aku balik keje nie terus gerak k"

"ok" seraya wa start kete wa blah dari muka amoi tuh...

Wa pon terus pick up member wa seperti yang di janji kan..ape lagi,berjimba-jimba la...hehehehe....lokasi,kedai mamak dulu...pekena nasi goreng ayam dulu..dari tengahhari x makan lagi kot mau x kebulur...heheheh....seramai 4 org wa lepak jer kedai mamak yang loyar buruk tuh..damn nye mamak....tp dy memang sempoi..masuk air...hehehehhe....terkene member wa tuh..padan muka lu...hahahahah....seperti yang dirancang jugak,tiket wayang sudah wa dapat...wa x taw cite ni da kua coz da lame x tengok tibi...hehehhe..so member2 wa da on,wa on je la...layan kan je budak-budak baru nk up kan....

masuk je wayang,iklan da mula...awal kot..selalu kemain lambat,mybe x ramai orang kot...wa pon dengan berbekal kan tiket ditangan,wa tengok la sit yg sepatut nyer...choiii!!malu seyh..!!dalam tiket lain,wa dok tempat lain...mcm haram...member wa da gelak-gelak...cibai tol...yang brader tu pon x nk ckap..wa nie dlam gelap da la kureng penglihatan...choiii...!!sampai ke sudah wa kene gelak dalam tuh..naseb baik la cite layan...x boring sangat....

ok la beb,wa punyer mata pon da macam kene isap gam barang setin,esok wa updated satu lagi incident dimana wa pulak yang gelak kan orang...hahahahaha............jumpa lagi beb..!
as-salammm...!!!

Wednesday, 2 March 2011

Hutang,enjoy,gaji.....

Ehem-ehem...hehehhe..call yang wa harap kan dari petang tadi membuahkan hasil yang menakjubkan....buah nya sangat lebat..eh2!!ape nie buah-buah....ttteettt!!hahahahah....akhirnya boss wa dengan senang hati menelefon wa yang mamai-mamai coz baru membangun kan diri dari tido...lalaalalala...jangan habaq mai kt dia pulok no...hahhaha...

"erm hallo..."bos wa mula kan patah perkataan.

"hallo boss!!"dengan suara yang bajet baru lepas buat kerja...ngeee

"datang ler amek GAJI hah.."

"Gaji??jeng jeng jeng...ok boss..!"dengan hati yang berbunga kobis...lalallalaala

wa pon dengan pantas berlari,tahan x nak naik kete....hahahah...excited...mau x nyer...tengah sesak nie der...hahahah..sesampai nye wa dlm opis dengan senyuman kambing lantas wa terus duduk dengan x malu nyer..hahahhaah....wahhh!!!boleh tahan la gaji raya cina ary tuh....dari xde beb..betul x...dapat la wa 1k***....tteettt!!!

Tapi....ade tapi nye bai....dapat je gaji pale wa automatik jadi pening...hah!!damn!!nape nie...??mane x pening nyer,dapat je gaji da stndby nk bayar duit kete,insurans wa,bil tepon wa,berukband wa,....hutang yang mana penting,wa settle kan dulu...kita nie mane leh lari dari berhutang...sekarang zaman hutang bai..betul x wa cakap nie??like jika setuju....!cuba lu olang tengok ape yang lu ada sekarang...hah..!!ade x yang x berhutang??if ada sah lu memang anak orang load-loaded!!

Da dapat gaji ape lagi mlm nie...ngeee.... xsabar nak habis kan mlm ni...Ladies night kot..lalallaala...tapi xde ladies wa nk ajak mlm nie..so u all yang single tu leh send detail kt inbox wa nnti k...hahhahaha...xde la nk habis kan bai...da abis nk ngadap lg 29 ary lagi mcm ner??penuh ranjau dan penuh gak la akal nk ngadap 29 ary la tuh...lu olang ank load-loaded ape ade hal...wa nie..alhmdullah la dari merempat..bukan xnk bersyukur ok.....!!wa cukup bersyukur dengan ape yang ade sikalang maa...haiyaaa....!insyaallah,wa pon ade target bai,xkan nk mcm nie jer...at least wa nak sebat Nissan Fairlady tak pon skyline xpon GTR ker....baru la jonol kan!!hahahah...

nie wa pon nk membarambus kan diri wa yang hensem nie dulu yer...As-salam...


p/s::if ade gurl dari taukeh Nissan boleh la wa nk berkenalan..hehehhehe....

2 March yang Best!!!

GoolllllL!!!Gollll!!!macam orang sasau jer menjerit pagi-pagi bute.....even wa x tgk live pagi tadi,wa da tengok kt youtube...ngeee....bile wa taw je team wa menang,mcm orang giler dok menjerit...hahahhaa,,,,Best sebenarnye dok bersorak team kite menang...if kalah da macam ayam berak kapur plak kan...hehehe...tu la adat game...ade yang menang,ade yang kalah...if dua-dua nak menang mcm ne plak?alamat nyer beterbangan la botol-botol,mercun-mercun di sekitar padang...tapi tu yang kita nampak di sini...di luar san hanya sesetengah tempat je yang giler fanatik pasal bola nie....hahahha....

Bagi geng-geng yang menyokong team lawan,habis wa send sms ucap takziah atas kekalahan team mereka pagi tadi...lagi-lagi brader wa...walaupon wa ade kuar kan sttement hndak menyarung jersi team lu,tapi itu bukan bermakna wa pengkhianat team wa broo...hehehehe....at least team wa taw yang wa memang nak dyorang menang....then,gooollllllll!!!!hahahaha....kepada budak tempat kerja wa,maybe mlm td tido lmbat kot,so,x dpat nak menganjing sangt kt dia...hehehehe.......xpe-xpe,tunggu dia masuk kerja nnti.....memang ade perbalahan antara kami.....

Dan hari ni jugak wa sedang menuggu satu perkhabaran yang gumbira bagi wa dan staff yang lain...wa sedang tuggu kol dari boss nie...pas dy kol comfrem dy suh datang opis...selalu korang if boss kol suh masuk opis mesti ade je yang x kne kan sampai mlas nk masuk oopis....tapi wa x,if dapat kol awal-awal bulan nie adalah kol yang pling gumbira..hehehehhe......

"zie,datng opis cepat!"bos wa ckap......

"ade ape boss?" saja tanya lagi even wa da taw....

"Gasaaaakkkk laaaaahhhh!!!" balas boss wa dengan nada dan irama...heheheheheh

tapi sikalang belum ada tanda-tanda dy akan kol,xpe,kami menunggu dengan hati yang da x sabar nie....lu olang taw kan ape yang wa tunggu sikalang nie...hehehehhe...malas cakap la..lu olang pon da taw kan...so jangan bising-bising haa.....

Tapi dalam kebesttan hari nie ade gak yang x best...damn betul la....pagi-pagi lagi perut wa yang comel lagi taff nie wat hal beb....memang selalu wa g simpan dulu dlam bank termenung...tapi hari nie mcam ade smthing je dlam perut wa nie...belum habis breakfast lagi,dy da wat hal...xpe lagi,wa g la simpan duit kali kedua...fuhh lega beb....nyaman mcm kt puncak everest...tapi wa pikir kan nyaman smpai ke petang,rupanya x smpai...dy wat hal lagi....siott betull laa....sampai la yang ke lima kalinya,baru wa rase betul-betul nyaman....siottt!!ape ntah yang wa mkan petang or malam semalam...mybe effect 2 hari x g bank kot...wakakakkaka....wa normal beb,tiap-tiap pagi g bank taw...hahahahhaha....ini pon rase nk terkucil ku tahan lagi...ini da masuk 7 kali taw....lantas wa mencapai 100plus yang agak mahal di dlam resort nie...damn!beli kt luar dapat 6 tin...celake btul mhal....!!malas nk kua g kedai beli je laaa......

Dan ade lagi yang x best nyer...hari wayang sedunia....ahhahaha...lu buleh tgk entry wa hari wyg sedunia hari ape....hehehhehe....dengan angin yang bertiup sepoi-sepoi languange,mcm mane wa nak berwayang menyapu track nie...?sapu je gugur blek daun kering nie...suh tebang pokok sume x nk...nnti x lawa la,membazir la...taik babi dy la...wa mintak beli kan technology kedekut,mcm haram,nak jugak guna kederat wa...x ke gampang tuh...ade teknologi x nak guna,then bile kite ckap dy mundur,marah...konon nyer dy taw sume..bullshit la gagak itam nie!!tapi memang dasar mundur pon...estet...!!lu cuba bayang kan, xkan la nak dok tunggu daun gugur n sapu all the day...bangla pon taw panas bai..bangla pon taw penat gampang!!yang lu taw mengarah depan Manager!!wayang!!berlakon je lebih..!!lu x penah kene ragging lg kan..lu ingt da senang la dok kt atas kerusi empok tu yer...hahahha..lu silap bai,lu silap...!!jangan bagi wa baran,wa lau da baran lu wa santau nnti!!hahahahah...lagi setan kan...hahahha

P/S::bile ingat hari rabu je,mesti nampak orang yang boleh di award kan PELAKON TERBAIK SEPANJANG HAYAT......baik jantan baik betina....same jer..!!
damn!!!...........

Tuesday, 1 March 2011

Penat ahhhhh...

Aduhyai...mati dibuat nyer budak-budak nie.....janji nak datang,bile sejam je lagi game nk start dapat kol...
"jie,ary nie aku x leh main la,ade hal cikit..urgent nie..sorry eh"tapp!!terus letak fon...damn!!hilang sorang da....yang tinggal bape kerat jer la...nak fight ngan team jauh nie...sepatutnye tuan umah yang kene prepare awal-awal....damn lagi sekali...!!nak x nak terus kan je perjuangan menentang musuh gagak itam nie...ngeee~~

Berbekal kan semngat yg kental dan perut yg mmg kental nie,masuk la kiteorg dlm pdg dimana bakal mnyaksikan psukan kami di itik-itik kan...hahahhahaa!!masing-masing wa cite ngan lu suma kan,ade mcm dDieder Drogba versi Malaysia,Nani Versi Tamil,Oliver khan versi Melay...sume la complete...!!badan dyorg bai taff2 belaka...memang best la dyorg tadi...

Lari punya lari,kaki wa tibe2 mengalami kekreman di sebelah kiri..damn!!bukan krem pe,mcm x leh gerak..ucah nak akap la....sudah nye dok dlm goal....hahhahaha....wa xpenah jd golie tibe2 men jd golie...hentam saja....janji ade....kan..??tengah main,wa dari tadi dok perati mamat nie..hahahha....xtaw la nk akap,tapi mcm haram jer....hahhha....lari mcm kongkang bru bgn tido kot...bukan nk kutuk,tapi kelakar tgk care dy lari....(if lu olang nk gelak wa lari ape ade hal...gelak je bukan mati pon kan.)da-da...tutop cite lari...hehehe....nnti ade yang gigi berlari msuk dlm perut kang....

Sejam sudah berlalu..ary nie wa hnya menyaksikan skill-skill bermutu tinggi dari pihak lawan...ades...best siot tgk dyorg main...nmpaknye wa ngan budak-budak wa mesti kene byank training lagi....malu syeh,..tapi xpe la..janji wa dapat belajar skill dyorg tok maju kehadapan lagi....thkns beb coz leh main ngan kiteorg tadi even mcm MU lwan Chealsiot...!!!

Pagi Yang Lemau..hahaha

Assalammualaikum korang....apa mcam pagi lu olang ali ni...?ok ka k.o?yang mana bekerja tu comfrem la nak x nk g kan...wa plak walaupon tido awal tadi malam,tetap wa bgun dgan begitu lemau sekali...celik je bijik mata terus dok termenung...memikirkan ape yang lu ckp td mlm...yer,ape lu ckp mlm td berjaya buat wa punya jantung bergerak dengan laju sekali...hahahaha...sekalung tahniah wa bagi kt lu.......!!!

Wa pon x taw either ape lu ckp tadi mlm btul or just rekaan semata -mata....tapi lu mmg betul-betul kasi effect yang kuat kt wa....beb,wa x leh tidur tadi mlm!!!hahahhaaha....tapi wa rase kan,dengan keadaan lu mcm nie,better x payah bagi ape-ape harapan dan impian..mcm lagu sape tu,alahai,aku lupa aku lupa lagi...hahahha....coz lu jugak ckp jgn bagi apa-apa harapan terhadap orang lain kan...so wa x berharap pon ape-apa jawapan or respon yang positve dari lu...coz wa taw ape akan wa dapat bisa membuat wa jadi giler nanti...hehhehehe.....

Beb,i'm still not okey..!!tapi dengan jwapan dan respon lu nanti bisa buat wa okey,alhamdullah wa ucap kan...tapi jika tiada ape nk buat kan...wa pon nak letak name lu jauh-jauh supaya nanti senang la wa x igat kt lu lagi..bile da x ingt,idop wa akan seperti biasa dan lu pon leh idop dengan dunia lu yang bg lu wa x dapat paham...yer,memang wa x kan paham ape dunia lu,wa cume nk share,tp lu yg x nk share kan.ade wa kesah?wa tetap mcm ni beb,....

Wa da sampai kt tempat keje pon still lemau kot....rase nak tido tapi x buleh tido nih...arggghhhh!!!tunggu la malam nanti wa melalak 5 jam kt bilik karoke...itu jam menjerit macam org sasau....ni sume sebab lu...hahhaha...eh lu plak,bukan....bukan lu,sorry.....ni sume wa punya pasal la...ni wa punye pasal....!!hhahahaha....da la beb,lu xpyah nk pening pale,wa pon x pening lagi nih...hahahahha....insyaallah ade rezeki x kemana ade jdoh ade la nanti...hahahhaha....ni wa bukan cite pasal wa okey...ade la satu insan nie..wa just gune name wa jer...lalalalalalala.....as-salam!!

Monday, 28 February 2011

Sakit Hati,Jiwa Kacau,Overnight,lambat bangun......

Alahai...lagi-lagi lu...sapa lg,lu la...choiiiii...!!baru jek nak wat story baru,muncul balek...adesss...lu memang la insan perosak..hahahah..kejam sungguh bahase wa kan...wa bukan ape,wa mmg benci tgk muka lu,tapi makin wa benci,makin wa sayang plak sama lu...ape cer??cer cite cer cite.......naseb la lu jaoh dari wa..lau dekat x taw la mcm mane...menangis x berlagu wa baiii...sudah la tu wei...wa pon x nk ingt kt lu nie lg...tp wa x pikir pon pasal lu okey,jgn perasan plak k...hahaha...hurm tu dulu la...cer cite cer cite lame jer tuh...skang,mijie da lain..bukan mcm dulu..mijie skang lebih suci,murni,di sukai ramai....hakhakhakhak....wa lu panggil sayang,dia lu panggil sayang,mane satu beb??ahh lantak lu la...wa da malas nie,,baik wa kuar lepak gelak gelak dengan member wa sampai 1 2 pagi...ngeee~~dari boring mengingat kn lu jek..btul x??lu pon mane ade mase nk pikir pasal wa...baik lu men game,g kerja,balek kerja,then tido,tyme cuti wat x taw je kt umah...choiii!!so wa pon mengambil tindakan drastik bg memastikan jiwa wa yang tulus suci ni tidak dicemari dgn anasir-anasir yang agak tidak mnyenangkn....bagi memastikan semua itu berlaku,so dengan rela wa membangunan kan diri wa dari tmpat pelesaran dengan begitu lewat sekali....hahahahha...punch kad wa lau lu olang tgk pon takut...silap2 da boleh buang kerja kot....overningt tiap mlm punyer pasal...hahahhaa...lantak la...lau xde rezeki kene la buang kerja,lau xde,xde la...janji bagi wa kuar berjimba-jimba tiap malam rutin wa skang....hakahkahkahk...mase ni je la pon nk jimba-jimba....da ade ank bini bederet-deret sok ade chance ke nk buat itu macam...??kene gari atas bawah maa...hahahhaha....tapi malam ni mcm ade benda x kene je coz wa tgah taip entry nie...sepatutnya wa kt luar ni...ishh.nape leh jadi begini...?aku lupa aku lupa...wakakka...bongok nye nazmi raja lawak....but he's the best joker,....hehehhe...n last word k...wa x penah pon nk saket aty pasal lu..wa relax jer nie..still mcm dulu yg mane suci bersih dan murni...ahakz!!

i'm not okey

Hahahaha.....i'm not okey??ye la..sume pasal lu....lu yang wat wa x okey!!damn!!but nape wa nk salah kan lu plak...??yer!mmg lu salah coz hadir dlm idop wa!wa suka tapi lu seksa idop wa tu yg x okey!!nape eh lu ade dlm idop wa?selama nie okey je pon if lu xde....wa nk marah lu pon x gune n x buleh....coz wa yg kasi pass kt aty wa ni spaya lu leh ade dlm nie...damn!hate this feeling u know!hahahaha...tapi wa relax je kan...lu ade pon wa buat mcm xde jer...ape ade hal...kan!!hahahaha...lagi pon lu pon mcm wa rase nyer kan...so,its fair...seems like tarik tali la kot....tarik la sangat...wa if buleh nk lpas kn je tali tuh..bia lu jtuh menonggeng!!hahahahha...pastu wa angkat la lu blek kan....hehehhehe...i still not okey!!sampai bile nak okey nie wei??lu x nak kasi wa okey ker??at least kasi la wa sedikit ubat yang leh okey kan wa kejap pon xpe janji wa dapat rase mcm mane perasaan okey tuh!!!okey kan?hahahaha...tapi tu la lu,still dengan hati n perasaan lu yang beku n keras tuh!!....
hahahhaha......shope u will make me okey someday ya!!

Saturday, 26 February 2011

Sepi...~~~


dulu kau dan aku di baluti kegembiraan...
dulu kau aku pernah menjadi teman...
dulu kau aku adalah sama...
dulu kau sakit aku la ubat nya...
dulu kau la racun aku penawar nya...


sekarang kau aku x seperti dulu...
sekarang kau aku seperti musuh yg digeruni...
sekarang kau aku berbeza dari semua benda...
sekarang aku hanya merawat sakit ku sendiri...
sekarang aku menahan panahan racun berbisa yg kau panah kn...


Manusia...
tidak lari dari membuat kesilapan,ya,aku bersalah...
tetapi tidak kah kau fikir perbuatan kau adalah lagi kejam dari yang aku pernah buat...

Hati...
kita tidak akan pernah sama...
sehati sejiwa hanyala ungkapan semata dari lidah yg berkata2 dan mulut yg berbicara...

Perasaan..
aku,pernah kah kau fikir kn perasaan aku ketika ak di tinggalkn keseorangan..??
Pernahkah???!!
Tidak..kau terus dgn dunia kau yg kau fikir kn terbaik untuk kauk,dan aku??kau campak kn jauh dari sudut dan ruang sanubari kau...Sepi ak sendiri lagi...Sunyi aku tetap begini...Sakit aku masih terasa...

Terima kasih aku ucap kn kpd kau manusia yang dulu aku anggap sempurna bagi ku,yang pernah ada di hati ku meskipon kau tak tahu betapa aku perlu kn kau..dan yang pernah memberi sejuta macam perasaan kpd ku...kini aku akan terus kesepian tanpa gelak tawa,gurau senda,tangis riang dari kau......

MLM owh MLM....

 hahahahha....wa rase kan,kita ni org malaysia x serik kene tipu dgn Multi Level Marketing kan....ehem-ehem...nk cerite sikit la... tak tahu la if betul ke x kan...hehehehhe...mcm nie cerita nyer...ermm semua company mlm kt malaysia nie betul,produk diaorg betul,produk memang baik-baik...tapi cuba u all fikir ade x org kos sedehana boleh dpat beli n join u all nye produk tuh??Memamg boleh tapi ia mmerlukan modal yg tggi kan??salah satu modal....salah kedua plak,cara dan system yang company guna...wa tengok la kan,kebanyakkan menggunakan system pyramid....hahahha...system ni u all taw x mcm ne??wa pon sbnrnya x taw beb,tp member2 ramai kan,so sikit demi sedikit taw gak la....di pendek kan cerita la,system pyramid nie mmg leh mati..modal yang byak da tentu di keluarkan dan segala titik peluh kita org ats yg dpt...kita?wa pnah dgr satu brader ckp la...."duit yang downline join tu sebenarnye di buat untuk bayar monthly BMW dyorang"....so wa pon terpikir ade gak betul nye ckp brader nie...cuba u all pikir n renung kan balek mane pergi nya duit yang u all bayar yg dikata kan duit modal tadi??hehehehe....tapi x di sangkal kan,memang ade yang leh jd idop senang,tapi u all taw x background dyrg masa lalu?hnya dia saja yang tahu ok..!!sebelum join wat research dulu,lagi2 direct selling...wa pon ade gak join-join wat mcm nie...tapi wa nye cmpony x jual barang,cume,memastikan produk pengiklanan mereka tersebar n dlm masa yang sama kita boleh mendpt income yang berasaskan tahap kerajinan kita...hehehe..so far ok la..at least ape yang sy kuar(modal),sy da dapat balek...dari xdpt langsung kan...n bagi wa la company nie boleh pergi jauh lg..coz compny nie still baru lagi kot...hhehehe...n carra perniagaan mereka kelihatan memang x salah pon coz berasakan konsep jual beli...so if dlm islam da ade konsep nie di kira halal kan selain akad jual beli..wa pon x pasti sgt..nnti wa update psl halal or x yer...hehehehe.....if u all rase ape yang da ade sekarang da ok,its ok la....if lom just see at my fb ya..hahahha..(promote gak tu)....

if korang selalu bukak paper,mesti jumpe keretan nie..bukan photoshop okey.....

Assalamualaikum.... =)

Pagi lagi wa rasa x best je bile masuk kerja....rasa seperti kongkang baru belajar berjalan....hahahhaha.....maybe sebab tiap malam aku balek tengah malam je kot...da bangun pagi kemain liat...mana tak nya tidur pukul 2 am tiap hari....ni pagi tadi sepatutnya ade group dari SHELL akan buat event bermain gokart...janji pukul 9:ooam tapi da nk pukul 11:ooam..what the hell???hahhahaha..tapi tunggu je la...wa pon bukan g mane pon..sambil-sambil tunggu buleh gak wa updated my blog....hahhahaha....di tambah pulak budak-budak nie yang menganggap lappy wa mcm kat cyber cafe,bayar xde,cube kalau bayar,best cikit nk download kan lagu ke,muvie ke,cite2 tttuuttt ke...hahahaha....tapi xpe la..wa pon bukan nk berkira sangat...if x kasi nanti kate nyer kedekut nauzubiillah kan...so senang la nnti if ade pape buleh mintak tulun diaorang balek..hehehehe....hidup mesti mau pandai maa....heheheh..wa harap kejap lagi ade la customer dari kalangan awek-awek ker...buleh cuci-cuci mata cikit...ngeee~~dyorg da sampai...daaaaa.....

Thursday, 24 February 2011

Hari Pembalasan Dendam

hahahahaha...alangkah syok nye kan....(tibe-tibe jer syok ape ke heh bdk nie)...mane x syok nyer,dari kul 2:00am membawak kepada 12:00pm melantak tido tanpa ada gangguan makhluk perosak....!!bangun trus mentedarah nasi goreng buatan mama wa...!!kene plak ngan air milo yang tersalah buat...niat nak wat nescafe,capai nye milo..sah-sah tengah pisat...lalalalala....habis makan bantai layan anak buah yang makin hari makin x makan saman...(makan nasi pon x nak pe cer)hahahhaa...


lepas makan my kucing dok mengiau-mengiau meminta sebutir makanan dari wa....wa memang ckup geram ngan kucing wa nie..taim ni la nak sebok-sebok....g ler bekerja agk nyerr......


"nasi lebih-lebih xde ke?ikan-ikan ke??"soal kicing wa dlm bahasa kucing...


"aku pon x cukup nie...sebok je kau"balas wa dlm nada geram...


seraya itu beliau meninggalkan wa dengan mulut berkumat kamit separti berkata sesuatu....wa pon capai pinggan lalu membaling ke arah beliau....


"dasar kucing biadap.!!x hormat tuan! binatang!!"


"ahaha..memang ler wa binatang der"sahut kucing wa dari luar umah...


celake.




                                                                      *****


habis je makan wa pon merelax kan diri di ruang tamu....layan tb yg ntah pape dan boring wa pon blah dari situ.....cuaca plak panas...nak mandi jap g peluh balek...nk kua berpoya-poya da tentu malas jer...da la mentari di ufuk timur....nak basuh kereta pon belendir tulang haa.....switch on kipas ke tahap maksimum wa pon melanding kan diri di atas sofa yang empuk bersama bantal wa...hahahha..nikmat terasa sehingga jam 6:00pm baru wa sedar kan diri.....hahhahhaha......


Terbalas jugak pembalasan dendam wa setelah 6 hari asek bekerja membanting tulang ini....!!!





Wednesday, 23 February 2011

Aku Dia Kamu Dan Engkau~~~

wah mentang-mentang esok cuti...on9 sakan aku di pg yg suci murni ni...mane x nye...selalu nyer malam khamis ni over nite g LADIES NIGHT...tp mlm nie dok at rumah jd ank soleh kate nyer....tteett!!...hahahaha...sebut mlm ladies night nie...korang penah terfikir x mengapa terjadi nyer mlm tok ladies-ladies nie??hahahha....wa pon sbnrnye mls nk pk jnji bile rabu mlm je tgk wyg ker,men bowling ke,karok ke,sume harga jd murah,lg-lg lu org ada bwk amoi shantek kt sblah....hahahhaha...lantak la aii.....jnji x buat bde bukan-bukan udah ler ye x...


sambil memekak kan halwa tlge wa dgn muzik dari youtube nie,lyan je la dgn seplastik nescafe o yg wa beli dri gerai no 1 iaitu gerai cik ram la mane lg...hahahhaha..berbekal nc goreng kg ditmbh kn lg dgn telur mata lembu,bisa mnjadi kan bdn wa bertmbh mantap...mybe someday akan jd berdepot...hahhaha....depot kate nyer...


Dengan berbekal kan sebatang rokok yang wa paw dari adik wa encik pibol,wa lepak kan diri wa kat lua yg sejuk sehingga kejang....alahai...padhal wa dalam percubaan untuk memberhenti kan diri dri smoking...hurmm.sekali sekala tdak mngapa kan...hahahhaha...wa kira-kira ade 3-4 rat sebulan wa abis kan tok smoking...ngee~~if kumpol boleh beli ape beb??soklan dan jwpan ada kt diri lu org yer...hehehehe....


smbil-sambil melepak kan diri,wa teringt si dia...tteettt!!!hahaha..ape la yg dia buat skang kan...basuh baju ke,sidai baju ke,masak ke..mane la taw kan beliau suke buat kerja pg-pg buta begini..ngeee~~~....then,bile teringat dia...ingt plak kat kamu....yer kamu la...sapa lagi..bingai betul....hahahha...x abis lagi pasal kamu,engkau pulak tibe2 sergah dlam otak wa nie..perghh..wa punyer seram tangkap hati beb.....apa pasat la engkau nie macam nie yer....??pelik la wa...tapi tu engkau punyer pasal la kan...diri engkau..bukan diri engaku....huhuhu.....


air cik ram mlm nie kureng sodap la....selalu best jer anak tekak ni join...ari nie mybe wa yg x best kot....hahahha.....whatever la oi.....yang penting rokok di jari sudah sampai ke tahap nk bakau jari,wa pon amek inisiatif membuang beliau jauh dari jari wa yg comel nie...lalalalalala.....


p/s::tidur taim la weiiiii......ngeee~~assalamualaikum..~~
encik pibol yang selalu paw wa....selalu wa paw dia rokok cap canyon jerrr...hahahaha

Hari Wayang Sedunia

Hhahahahaaha.....Kelakar betul la bile tgk gelagat mereka-mereka td tghhari...rase mnyampah thap gaban pon ade....ape x nyer,bile manager besau dtg(big boss la),segala kerja suma menjadi....kwasan yang dulu nyer tdak diurus kn sume clen..tip top!terbaek!aku pon sempat la ngikut2 bersih kan kwsan aku td kn....punye la cemas + gelabah beb pg td mase ak masuk kerja....


"mizi,nnti kamu sruh bdk2 kamu bersih kan tmpt yer...." kate sorang ni dlm versi tamil.....

"hah??kiteorg mmg slalu sapu n brsih kn tmpt kiteorg,cume bile boring je kami tido..hahahah" ak menjwab tnpa prasaan kt mamat tuh...

selepas aku kluar kn kate2 hikmat tuh dia dgn best nye perah motobike yg x lawa tuh laju2 smpai hampir mlnggar semut-semut yang bru blek menoreh......

Sesampai sesampai nye aku di meja dan kerusi aku,ak dpti mmg bersepah daun2 dek angin yg bertiup sepoi-sepoi languange.....Bob pon baru sampai n bru je tgh melepas kn batuk di tangga....ceiittt!!hampeh nye bob the gemuk!!hahahahaha.....

afta dat,we all pon capai pe yg ptut untuk lakukan krja2 pembersihan di sekitar tmpat kami yang agak x lawa dan semmgnye buruk ok....(tempat jin bertendang dan bertepuk tampar).....bob pon dgn langkah seperti konkang baru bgun tido trus mengikuti irama kaki dan tgn ku....kami seirng dan sejalan....hahhahaha....

setelah setgah jam....aku kaget sebentar...tteettt!!!

"dey macha,sapa tu?"tny ak kt macha ni wlaupon ak taw jwpan di sebalik soklan ku...

"itu la bigger boss ini tmpt"jwb macha tnpa pndg muka aku yg suci bersih nie.....

"owh,ya ka....tu reramai sgt ikot dy nape cha?"

"itu la kunco-konco dy,sume kasi ikot bontot laaaa..."jwb macha mcm bgang dgn soklan ku....

hahhahaha.....saje je kot wat-wat tny....pdhal mmg da taw....hari ni di katakn hari wayang sedunia ialah hari di mana semua HOD akan main kan peranan yang sgt penting dlm cmpny nie...dan care mereka-mereka berlakon mmg perfect...!!terbaek dari estet...hahahha.....

ape yg dimksud kn macha td ialah konco-konco big bos itu sbnrnye HOD haprak nie la....sume pakat ikot bontot sambil memikir kan jwpan yang di tny big boss kpd mereka....x dpt jwab siap la kene tiaww kaw-kaw punyer....dari dpan mmbawak ke blakang,membawak ke tgah ckit sampai la ke satu tmpat di mana ak sdg merehat kan otot ku yg lemah ni....ape lg...x sempat aku nak kuar,terpacul muke mereka di dpan ku...trus kelu lidah nk berckp dan hny sebutir yg keluar iaitu..."boss!!"....hahhahah...sambil terus berjalan kuar....lalallala....aku keluar je dri tmpt tu,konco-konco ni td ape lg...ikot jer la boss nie...boss tu membebel kwn ni pon senyap jer....

"ini apa ni...??ini mcm ka u all punya staff kija..??lu apa bikin??kasi tgk la staff lu buat kija...ini perot jalan dulu dri lu ape cer?ce cite la ce cita la..."seraya boss tua ni pon memekik dkat sorang manger nie....

"ermm bo..osss.....ini baru jadi,smlam xde pon..ini mesti kerja monyet boss...tem..tem..pat ni kn byak monyet bos..sss.."jwb si org tua yg kne hamun td....

"so if like dat,u want to blame all the monkeys here la(sambil menuding jari ke arah sume yang hadir)"marah si boss ni lg......

keadaan menjadi sunyi dan sepi untuk seketika spt malaikat lalu ..tteettt!!.....

perjalanan di teruskan lagi sehingga memasuki ruang di antara ruang di mana tmpat staff mencekik....

"mcm mana lauk ary nie?"tny boss...

"ermm lauk?"(sambil tgk kembali dlm pggan beliau)

"erm lauk ari ni best tuan,tersgt best...mcm selalu..."jwb staff nie....

sebenar nya beliau malas nk complent byak2 pasal mknan..ternyata x sedap walaupon di tmbh kicap jalin....

"owh ye ka..?erm ok xpe la...trus kan menceki"jwb boss sambil beredar blah dri pndgan mata...

maka bos-bos kecik ni pon kelihatan da mlas nk mngikuti perkembngan lg....tibe2 dtg sorang bk(bos kecik) ni kt ak..mcm nk luah kan prasaan la...ak pon dgr n cube mnjd pndgr yg baek dan setia....beliau pon cite la yang mana sekor manager kecik nie ckp putar alam...dpan big boss punyer la cover staff,blkang staff kemain..slah ckit trus buang...dpan big boss korang taw dy ckp pe....

"ermm polan(bkn nme sbnr),staff u yg bermasalah ary tu mcm mana??sudah kasi nasihat ka belom??itu budak manyak bgus,if can dont let him resign ok"

"haaa!!polan,come here..!!erm mcm mana bdk u yg bermslah tuh?if dy x buleh kerja,kasi buang...brhnti kn sja....ssh la itu bdk...!bikin semak jer..."

aty yg pertama tu di mana ayt yg dikuar kan secara rasmi dpn big boss....hahahha..lembut kan bhse je...
tu ayt bwh...ayt dlm opis di mana keadaan mase tu spti badai di tgh lautan....punya la hasad dengki dia nk buang ank org...kalau buang ade krja lain xpe..ni dok mnyusah kan mak bpak lg nk mnggung nyer....

tgk la...btul x ape yg di kata kn td Hari Wayang Sedunia...!!!bila big boss nk dtg je baru terkecoh kecoh smpai seluar pon londeh....smpai x keruan hati tu....smpai berbuih-buih mulut hndak bicara....perghhhh!!bile boss xde jer,masing-masing blagak dri sendiri mcm best..BAJET GOOD-GOOD JE DOE!!!

Memang rase klakar je td....semua x boleh pakai..REJECT!!talam 14RATUS muka!!!Yang best nye bile masing-masing da balek opis....dia mmg da kne tiaw td kan,,ni staff plak yg kaw2 kne ngan dia..kwan tuh hny mngikot arahan kau jer giler...da kene tiaw,nk tiaw staff apsal...tgk dri tu layak ke tak nk handle satu kerja...!!

jari-jemari aku yg halus tulus ni pon da krem nk menaip lg...sebnrnya byak lg nie,,...yang mlas mcm KONGKANG tibe2 jadi MONYET pon ade...yang CACAT trus jd PERFECTO....yang X LAWA trus bertukar SHANTEK..macam ni punye orang pon ade ke...lain la aku nih,dpn boss mmg la rajin,blkang bos aptah terlalu dan tersgt rajin taw...contohi mcm aku ni...ngeeeee~~~

p/s:jgn biarkan diri anda menjadi lalang di tgh2 hutan yg mudah di kiri kan dan mudah di kanan kan....jadi la spti pokok jati yg tgak bdri dan meninggi.....!!tteettt!!!
 amacam??shantek kan....bersih kan....hensem kan...lalalalalalalala~~

Tuesday, 22 February 2011

Petang yang boring

Aduhyaiiiiiiii....Dgn cuaca yang da sememang nye panas berdenting(bhse org dolu2),perut lapau x di suap lg....makin macha kt sebelah ni kemain sedap berdengkur...siot toll....menggoda mata ak yang da mmg mngantok nie....choiii!!!.....Makin sms masuk kemain laju..penat jari jemari wa nk layan...hakhakhakhak.....xpe la..janji aku x boring sgt..Wa nk kongsi ckit crite ngan lu olang buleh kn...??x buleh lantak korang la....hahahha...Satu cerita yang buleh korang jd kn tauladan dan teladan....tteett!!.. crite pon bermula........!!!
  
    PAda  pagi ari tu,wa mcm bese la,smpai tmpat kje,wish gud mornig kt sume..(bajet mcm bos kot)...then smpai kt satu brader nie,ak pon jrit la..(bkn jrit kuat2)...

"morning bosss!!"

"hurm,morning"sayu je sore..

"nape boss?"ak bhse kn dri dy boss...

"hurm xde pe.....kwn ko tuh,dgr nyer da ade yang baru?"muke mcm sdih sgt2....

"haaahhh???"terkezut kot....tttteeeetttt!!!!

then borak punye borak,baru la wa taw cite sbnranye.....member wa ni sulah jumpa amoi balu maa....lepas itu,amoi lama sudah mcm gila bile dpt  itu belita....haiyaaa.....wa pon relax je la lpas tuh......mlas kot nk amek port hal rumah tgga org lain nih...nnti wa plak yg pening....kan....??

Tapi wa nk taw gak btul ke x kn...so wa pon korek pnyer korek punyer korek ahkirnye taw gak cite sbnarnye......sedih gak kot bile dgr....5thun knl,then tibe2 je wat hal....wa yg da knl berthun2 nie bile wat hal je da mcm org giler ape cer....haa..ce cer laaaa.....then wa pon dgn rela nye mnjd kaunselor mmber wa nie...senang cite dy pon ikot pe wa bgtaw...mcm ni ini mcm..ha..x buleh tu..mcm ni buleh...(cong r ckit kn)..
then td dy da pon mencuba resipe berkasih yg wa trun kt dy...hope mereka pas ni xde la jd hal lg....wa xpe la...da tntu wa taw wa mcm ne kn....tggu je la brite dy dy ni jap lg....zassssss!!!!

*moral of the story>kite kalau nk psg skandel,jgn smpai kantoi...relax2 sudah....n jgn smpai da terkene buatan org..naya wei idop....sekali da terkena merana beb!!!jgn main2 kn prasaan org..skali skale xpe....hehehehe.....





                                            
                                                   waktuwaktu terlapang..ngee~~~





                             yang belakang tu encik tebu name nyer....selamba cm tokek je upe dy kn...hahhaha

Popular Posts

Rakyat

Iklan