Assalamualaikum.... =)

Wednesday, 30 March 2011

Entry buat Engkau.....

As-salam u alls!!!pe kabar nie?baik ka buruk ka??if baik alhmdullah la...if x baik buat-buat istgfar yer....hari tu guwa dapat satu sms dari someone nie...dia nak suruh guwa update kan satu entry pasal dia...hahaha...pasal dia?apakah?guwa nie da tentu la x reti sangat nak wat review pasal orang...tapi if brader Jejaka Terhangat boleh kot,maybe siap wat contest lagi untuk dia kan...hahaha..jgn mrah ye broo....

Ok la,da dia suruh gak kan even guwa malas sebenarnye nak wat entry pasal promote diri nie..wakakakaka...terbaik kan ayat guwa nie...hahahah...Erm name guwa rase x payah taw kot,ye la,kot2 bagi link kat sini mau ramai yang jadi folower dia dari guwa nie..mati la guwa buat kerja x berbyar..da la penat taip entry nie dia yang dapat ramai folower kan...hahahha...ok la ceriter bermula...ermm....dia nie study lagi...kolej swasta kot,guwa lupa da...amek course yang biasa budak2 baru nk up amek...hahaha...umo baru 2 tahun habis Spm..bukan 2 tahun la ngok!haahhaha....

Dia nie ade 3 adik beradik,dia yang last n the bongsu one...yang atas abang-abang...kira dia nie anak termanja la...manja ke??akan guwa jawab selepas ini yer....keluarga dia agak senang la kot...ye la,tengok la kolej SWASTA kot...xkan cikai-cikai...tapi dia habaq mai kat cek family dia sedehana jer...ok la tuh,x BERLAGAK...satu sifat yang guwa suka...

Mane guwa kenal ini budak?hahahaha..jawapan yang korang pon taw kan...xkan terlanggar kat pasar malam..bile pulak guwa g pasar malam kat kuantan tuh..hahahaha...guwa kenal mase usha-usha dalam fb la...kan muka buku nie jaringan antara kita yang meluas pada zaman sekarang...so no wonder la ade yang kawen sebab FB,ade yang bercerai pon pasal FB,ade yang kawan serata dunia n ade yang jadi musuh kepada semua...eh jap.merepek da nie.....tteeettt!!!

Ok,sambung balek..dia nie lau dalam Fb memang fofular la...freind list da sampai 1k lebih...betapa ramai folower dia kan...wa pon baru 2 3 orang je kot...ye la muka pon boleh tahan la...not bad but still x leh kalah kan my janda Nora Danish okey!!hahahaha....orang nyer kecik x kecik molek x molek la...best2 la buat kate budak2 nijam...hahhaa...jangan marah ye engkau..da engkau yang suruh den wat entry pasal engkau kan...

Erm kami da kawan agak lame x lame la...So dari care perkawanan beliau yang dia tonjol kan,dia nie agak giler-giler...masuk air gak la...kire sengal ubi la...adoiii...smpai satu tahap guwa rase mlas nak layan dia kerna terlebih masuk air nie...hahhahaha...kejam kan guwa...!!tteett!!

Pada Feb ari tuh guwa ade contact dia..setelah sekian lama x cntact kan,nanti di kate nye sombong bingai pulak kan...mule-mule guwa ingat kan dia marah guwa coz da lame x contact dia,rupe-ruep nye guwa dikejut kan dengan berita yang tergempar!! beliau sudah berpunya!!tteeett!!gugur bagai jantung nie..tapi guwa maintaian lagi,cover ape yang patut..yer,mane x gugur,sepanjang perkenalan guwa dan dia,macam ade satu yang guwa rase berkaran jer...arrgghhhh!!

Mase usha-usha dulu guwa ade main tarik tali ngan beliau,so tu yang terkene shock disebab kan berita tuh..damn!!guwa  bukan xnak declare pape dgan beliau,tapi guwa fikir panjang...guwa x nak di cop kan sebagai Player Terhormat..!!Lau lu olang x percaya leh tengok Fb guwa..ade mamat nie tulis sttus n tag guwa...hahahhaha...guwa pon xtaw tang mane yang player tuh!!demmm!!habis cite pasal guwa kat sini ok!!tteett!!

Tang perangai dia satu je yang guwa x bape nak suke...Cepat marah,ego,suke nak marah x tentu pasal,fasal benda kecik pon sampai nak block fb beb...dia penah ckap kat guwa,kurang kan guwa nye panas baran,tapi lu tengok sape yang panas baran?guwa ke dia?Sampai satu level,kat Fb guwa ade post-post dari member guwa la kan,yela da yang rajin dok on9 je n post kat wall tuh budak nie je kan,so komen-komen pon wa layan je la...dia pon dengan pantas text guwa sapae budak tuh..baru kenal tapi da rapat semacam?demm!!cemburu rabun + buta!!hahahha...guwa baru perasan yang guwa ade stalkers!!!hahahaha

Tadi guwa ade wat satu soklan kan..adakah dia ni termanja sekali??yer!!sebab tuh bile guwa  x layan dia or marah dia,cepat sangat tersentap hati dan jiwa nulari...sebab tu jugak bile bf dia bz,dia leh cakap bf dia da mati!!baek kan,,manja kan...hahahhaa...dia nie seorang yang ingin kan perhatian sepanjang masa...if boleh dok text 25jam per day..imagine kan la how!!xpenat ke jari nak taip text tuh??so thats y la dia nie cepat terasa...guwa pulak lain...hahahha...xmo la cite pasal guwa...nnti cakap bajet gud-gud pulak...kan??

Sekarang nie either dia bace ke x,janji guwa da merealisasi kan hajat beliau yang ingin kan satu entry dalam blog picisan guwa nie...so if lepas nie dia maybe da taw ape reason disebalik permainan tarik tali tuh kan...bai,kite if nak kan satu perhubungan perlu ke kite declare kan sume tuh??perlu ke kite nak jerit kat sume orang??bagi beliau fikir kan sendiri la yer...maybe ade lagi entry pasal dia nie..insyaALLAH....

p/s : entry kali ini guwa ade selit kan name sape-sape x??xde kan??if ade yang terasa,jangan marah okey...kwan-kawan kan..huhuhu...adiosss!!!

4 comments:

waniey said...

terbaik!!
hahaha..

Tengku Tarmizi said...

terbaik kan.....hope dia bace la yeer.....

waniey said...

post la link kt wall die..nnti die bce la 2...hoho

Tengku Tarmizi said...

dia bukan selalu on9...hehehheeh...

Popular Posts

Rakyat

Iklan